Treungenbanen

Søndagstur på Treungenbanen fra Gaukås til Treungen

Tveitsund var endestasjonen for søndagsturen på den gamle Treungenbanen. I bakgrunnen den freda Tveitsund bru; en av landets lengste steinhvelvbruer. Den brukes daglig av vogntog som skal til og fra Vestlandet! Rundt bordet sitter Olaf Kristoffersen, Eva Britt Kristoffersen, Inger Turid Salvesvold og Bjørn Otto Martinsen.

Bjørn Otto Martinsen er gammel Televerks-mann og forklarte Olaf Kristoffersen, som er pensjonert skipsingeniør og båtbygger, hvordan signalanleggene ved jernbanen fungerte i gamle dager. Utenfor Espebu tunnel, eneste tunnelen mellom Åmli og Treungen, stod restene av ei gammel koplingstavle.

Etter alt regnværet i sommer, var det mye vann som flommet ned mot Høgefoss kraftstasjon.

På turen traff vi Tore Haugum (t.v.), Dagfinn Fløystad og Mari Ann Haugum fra Grimstad. Sykkelen til Tore hadde punktert, og det ble foranledningen til en hyggelig prat og utveksling av erfaringer. De øvrige er Inger Turid Salvesvold (t.v.), Bjørn Otto Martinsen, Eva Britt Kristoffersen og Olaf Kristoffersen.

Elsykkeltur.no er ei privat hjemmeside laget for å inspirere til elsykling. Sida er åpen for annonser, men har ingen bindinger til kommersielle aktører. Redaktøransvar: Guttorm Eskild Nilsen.

Alle turene som presenteres går på vei åpen for ferdsel. Der bildene er tatt på privat grunn, er det lagt vekt på at bildene i seg selv eller fotograferingen ikke krenker privat-livets fred.

Tekst og bilder må ikke gjengis uten tillatelse.

Ansvarlig for sida: Guttorm Eskild Nilsen.

Adresse: Bergendalshøgda 30, 4912 Gjeving. Telefon: 911 34 762. E-post: guttorm@guttormnilsen.com Hjemmeside: www.guttormeskildnilsen.no