Vintersykling

Vintersykling:

Råd 1: bruk fornuften!


Ikke sykle dersom du kan komme til å utsette deg selv eller andre for fare.

Dersom det er svært glatt, eller snø og slaps gjør det vanskelig å holde seg på rett kjøl, bør du la sykkelen stå.

Råd 2: bruk piggdekk

Selv om det kan være bare veier store deler av vinteren, bør du utstyre sykkelen med piggdekk.

Føret kan være svært skiftende. Midt i en sving kan det være is på veien. Med piggdekk har du større sjanser for å avverge uhell og ulykker.


Råd 3: senk setet litt

Om vinteren når veigrepet fort kan bli dårlig, er det lurt å stille setet ned. Det kan gjerne være så lavt at du kan plante begge føttene i bakken samtidig.

Sykler du seint og forsiktig, kan du dermed avverge en velt.

Råd 4: vær observant

Mange steder er det huller i asfalten. Kommer du med litt fart og får forhjulet i et slikt hull, er det fare for at du kan skade både deg selv og sykkelen.

Husk at i mørket er det vanskelig å få øye på slike hull, og de kan skjule seg i vanndammer.

Råd 5: kle deg godt

Når temperaturen synker mot null og lenger ned, er det iskaldt å sykle. Bruk stillongs, boxershorts med vindstopp foran, tjukk genser, søkker og varme votter. Ta en pause hvis dubegynner å fryse.

Elsykkeltur.no er ei privat hjemmeside laget for å inspirere til elsykling. Sida er åpen for annonser, men har ingen bindinger til kommersielle aktører. Redaktøransvar: Guttorm Eskild Nilsen.

Alle turene som presenteres går på vei åpen for ferdsel. Der bildene er tatt på privat grunn, er det lagt vekt på at bildene i seg selv eller fotograferingen ikke krenker privat-livets fred.

Tekst og bilder må ikke gjengis uten tillatelse.

Ansvarlig for sida: Guttorm Eskild Nilsen.

Adresse: Bergendalshøgda 30, 4912 Gjeving. Telefon: 911 34 762. E-post: guttorm@guttormnilsen.com Hjemmeside: www.guttormeskildnilsen.no