Høsttur Flosta

Høsttur Flosta rundt i Arendal

En søndag tidlig i november var vi sju elsyklister som sykla Flosta rundt. Flosta ligger i Arendal kommune og består av Tverdalsøya, Flosterøya og et område på Fastlandet.

Rundturen vår var på 26 kilometer; først på fastlandet og deretter til Narestø og Kalvesund på Flosterøya, før vi avsluttet med en avstikker til Bota på Tverdalsøya.

Det er fint å spise nista og nyte utsikten på toppen av kommandobunkeren. Flosta kystfort skulle dekke østre innseilinga til Arendal. Tyskernes kanoner kunne skyte halvveis til Danmark.

Klart for matpause i den idylliske uthavna Narestø. Andreas Westheimer finner fram nistemat og termos i sykkelveska.

Vi har tatt av fra hovedveien sykle ut til Flosta kystfort, som på folkemunne kalles "Festningen".

Andreas Westheimer (t.v.) og Guttorm Eskild Nilsen slappet med av nistematen ved kaia i Narestø. Her har den lokale velforeningen satt ut både bord og benker.

På toppen av kommandobunkeren på den gamle tyskerfestningen i Kalvesund, Flosta kystfort, som i dag er et flott friområde. Fra v. Inger Turid Salvesvold, Ole Olsen, Andreas Westheimer, Bjørn Otto Martinsen, Bjørn Ivar Dalen og Anders Mortensen. I bakgrunnen skimtes det nyrestaurerte fyret Møkkalasset som markerer innseilinga til Tvedestrand. (Foto: Guttorm Eskild Nilsen)

Rundt Vinkollvikvannet ved Kilsund er det laget ei flott trim- og turløype rundt vannet. Langs stien er det satt opp dekorative fantasifigurer. Fra v. Bjørn Ivar Dalen, Anders Mortensen, Ole Olsen, Inger Turid Salvesvold og Bjørn Otto Martinsen.