Velge elsykkel

La behov avgjøre valg av elsykkel

Bjørn Otto Martinsen (t.v.) og Bendik Nilsen Bergendal dro på elsykkel-tur til Romundstad i Tvedestrand en fin vårsøndag. Bjørn Otto har en ett år gammel Giant Explore med krankmotor og 500 Wh batteri. Bendik sykler på en fem år gammel Ecoride Ambassadør med forhjulsmotor og 360 Wh batteri, og har atskillig kortere rekkevidde enn Bjørn Otto. (Foto: Guttorm Eskild Nilsen).

Salget av elsykler har om-trent eksplodert etter at det ble innført smitteverntiltak for å hindre spredning av korona-viruset.

På mine sykkelturer for-skjellige steder i østre del av Agder, møter jeg stadig vekk blide syklister, både med og uten el-hjelp.

Skal du kjøpe elsykkel, er det viktig at du velger sykkel som passer behovet ditt. Du trenger ikke Mer-cedes, hvis du stort sett skal til og fra nærbutikken.

Samtidig er det et faktum at kvalitet og pris henger sammen. Dersom du kommer til å sykle ofte og langt (sjansen for det er stor!), er du sikret virkelig

I Norge er vi så heldige at vi fra sykkelsetet får flotte naturopplevelser straks vi er utenfor byer og tettbygde strøk. Bildet er fra veien mellom Gjeving og Laget i Tvede-strand. Veien er nå blitt asfaltert.

sykkelglede på en avansert sykkel, og du har fått forhandleren til å finne et komfortabelt sete og et styre som gir deg en behagelig sitte-stilling.


Her kan du lese mer

om elsykler og elsykling.

Elsykkeltur.no er ei privat hjemmeside laget for å inspirere til elsykling. Sida er åpen for annonser, men har ingen bindinger til kommersielle aktører. Redaktøransvar: Guttorm Eskild Nilsen.

Alle turene som presenteres går på vei åpen for ferdsel. Der bildene er tatt på privat grunn, er det lagt vekt på at bildene i seg selv eller fotograferingen ikke krenker privat-livets fred.

Tekst og bilder må ikke gjengis uten tillatelse.

Ansvarlig for sida: Guttorm Eskild Nilsen.

Adresse: Bergendalshøgda 30, 4912 Gjeving. Telefon: 911 34 762. E-post: guttorm@guttormnilsen.com Hjemmeside: www.guttormeskildnilsen.no