Tor te Franz 2015

Sykkelløp og folkefest på Vegårshei!

Sykkelløpet «Tor te Franz» ble humørfylt gjennomført (nesten) uten uhell.

Vestbygda Idrettslag feiret sitt 40-årsjubileum med grillfest, lotteri og dans.

Det flotte badeanlegget i Tryttjenn, bygget på dugnad av idrettslaget og Espeland krets, ble offisielt åpnet av Vegårsheis ordfører.

Festdagen 8. august ble særdeles vellykket!


Eksplosjon!

Det var tilløp til dramatikk, og starten på «Tor te Franz» måtte utsettes noen hektiske minutter.

Kort før Tor Kvifte skulle fyre av hagla, eksploderte nemlig fordekket på sykkelen til Olve Skeimo. I all hast måtte det skaffes til veie nytt forhjul. Det ble selvsagt ordnet av velvillige hjelpere, og litt forsinket gikk Tor opp i skaukanten og brente av startskuddet. I år kunne han bruke blyhagl.


Full fart

Som vanlig la syklister i alle aldre med innsatsvilje og entusiasme ut fra Kvifte så støvskyen stod. Deretter gikk første etappe på asfalt i høyt tempo.

På grusveien langs fjorden måtte man sette ned farta og ta det litt mer forsiktig. Da passet det greit med en rast for å drikke vann, og kaste innpå noen rosiner og litt sjokolade.


Grillfest

Da deltakerne syklet i mål, hadde de allerede fått teften av grillsteikte koteletter og pølser.

Grillfesten som var en del av idrettslagets 40-årsjubileum, ble særdeles vellykket.


Velfortjent ros

Ordfører Kjetil Torp manglet saks da han kulle erklære badeanlegget ved Tryttjenn for offisielt åpnet. Det gjorde ingenting.

Før han sleit over sperrebåndet hadde han i talen sin gitt stor ros til ildsjelene i idrettslaget og kretsen. Rosen var særdeles velfortjent!


Lufttrykk, dekkmønster og andre tekniske detaljer ble sjekket grundig før start.

Deltakerne i "Tor te Franz" la i vei fra Kvifte med stor iver. Noen la opp løpet taktisk, og sparte litt på kreftene i starten. 95 deltakere stilte til start denne gangen. Det er bra!

Olve Skeimo i ferd med å ta av forhjulet bare minutter før start. Det er uvisst hva som var årsaken til at fordekket eksplo-derte, men støtteapparatet trådte umid-delbart og spontant i aksjon.

«Koselig med sykkelryttere som har tid til å gi meg en klapp før start.»

Det er viktig at setet er justert i riktig høyde..

En av deltakerne hadde tatt på seg helhjelm i tilfelle det skulle bli utforkjøring på grusveien.

Anita Mo tok imot start-kontingenten og førte alle deltakere inn i manntallet..

Det var folksomt på tona til Tor Kvifte. Her slapper sykkelrytterne 54 og 84 av før de 18 kilometerne skal tilbakelegges.

Denne karen er litt tankefull før start. Men han fullførte «Tor te Franz» i fin stil. Barna var kjempeflinke til å sykle.

Ordfører Kjetil Torp var blant deltakerne.

Her et et knippe bilder fra starten av "Tor te Franz". Som man ser er innsatsviljen og iveren på topp hos alle syklistene, uansett alder og kjøretøy

Tor tok en prøvetur på fotografens el-sykkel.

Selvsagt var det følgebil med blinklys og selvlaget skilt.

Tor Kvifte står klar med hagla for å fyre av startskuddet. Oppstillingen er til ære for fotografen. Da han brente av, stod han oppe i skaukanten, i god avstand fra startstreken.

Ved Råna var det vannstasjon. Godt å få litt å drikke!

På Nes var det pyntet med norske flagg i veikanten og denne entusiastiske heiagjengen stod klar og vinket syklistene videre.

Nils Mjåvatten (t.v.) og Jens Karterød var med i støtteapparatet og tok seg av deltakerne med tekniske problemer. Det var få som trengte assistanse.

Tone og farfar Lars Bakken hadde rukket å åpne rosinpakkene før «besta» Tone Barbro tok dem igjen.

I «Tor te Franz» sykler alle i sitt eget tempo.

Noen ablegøyer for fotografen ved krysset inn til Langøya.

Vannstasjoner var utplas-sert flere steder.

Noen av stigningene må sies å være spesielt sterke!

Opp siste bakken så er du i mål. Personene som skimtes øverst ringte med sauebjeller.

Syklistene passerer plakater med forskjellig budskap.

Stort sett er den 18 km lange løypa sykkelvennlig, men i noen av motbakkene er det best å leie sykkelen.

Bjeller ble flittig brukt for å oppildne til en frisk innspurt.

Jorun Bråten Karlsen overrakte premie-button til Guttorm Eskild Nilsen, fotograferende deltaker på  el-sykkel i «Tor te Franz». (Det var for øvrig første idrettspremie han fikk siden han i 4. klasse fikk orienteringsmerket i sølv etter å ha tatt feil av kompassretningen.) Foto: Mette Urdahl.

Ved Espeland skule ble deltakerne tatt i mot med jubelrop og norske flagg.

Knut Kristian Moheim gjennomførte «Tor te Franz» på blå damesykkel. Her ønskes han velkommen i mål av nettopp damene. Tvedestrands-postens journalist Mette Urdahl og Chantal van der Linden foreviger øyeblikket.

Farfar Lars Bakken og Tone kommer i mål med sykkel og tilhenger. Et voldsomt greit kjøretøy.

I lotteriet vant Malin Mog-stad  hovedgevinsten.

Det var folksomt på badeplassen ved Tryttjenn da den skulle åpnes offisielt. Etter åpningen kunne alle forsyne seg av et stort kakebord.

Ordfører Kjetil Torp, ledig antrukket, men med ordførerkjedet om halsen, erklærte badeanlegget ved og i Tryttjenn for offisielt åpnet. Han sparte ikke på rosen til Vestbygda IL og Espeland krets. Og godordene var særdeles velfortjent.

Mads Flaten fra Vegårshei Idrettslag kom antrukket etter forholdene, og overrakte Hannelore Karlsen, leder i Vestbygda Idrettslag, et epletre som skal plantes ved badeplassen.

Tryttjenn har egen bade-and, og den er høyst levende.

Den offisielle åpningen av badeplassen ble avsluttet med framføring av sang til badeplassens og alle dugnadsarbeidernes ære. Fra v. Alfhild Loftesnes, Wenche Rose, Jorun Bråten Karlsen, Anita Mo og Hannelore Karlsen.

Elsykkeltur.no er ei privat hjemmeside laget for å inspirere til elsykling. Sida er åpen for annonser, men har ingen bindinger til kommersielle aktører. Redaktøransvar: Guttorm Eskild Nilsen.

Alle turene som presenteres går på vei åpen for ferdsel. Der bildene er tatt på privat grunn, er det lagt vekt på at bildene i seg selv eller fotograferingen ikke krenker privat-livets fred.

Tekst og bilder må ikke gjengis uten tillatelse.

Ansvarlig for sida: Guttorm Eskild Nilsen.

Adresse: Bergendalshøgda 30, 4912 Gjeving. Telefon: 911 34 762. E-post: guttorm@guttormnilsen.com Hjemmeside: www.guttormeskildnilsen.no