Galleri

El-sykkelbilder

Med el-sykkel tar du deg fram til stedene du kan se på toget. Her kjører Sørlandsekspressen som skal til Oslo S over en tømmervei på Vegårshei. (Foto: Tom Scheen.)

Gudmund Heggelund tar en pust i bakken. Motoren sitter i forhjulet og batteriet under pakkebæreren.

Lars Løvøen fra Borøya hadde sin første tur på el-sykkel påsken. Her kommer han i fint driv oppver bakken fra Dyngekrysset.

Ta sykkelen med deg og finn idyllene.

Veien ved golfparken på Nes Verk er velegnet til prøvesykling. Her er Guttorm Eskild Nilsen ute og tester veien. (Foto: Alf Norvald Nodland.)

Tøffe hjulryttere på Gjeving brygge. Min el-sykkel har drift på begge hjula - el-motor i forhjulet og beintråkk på bakhjulet. (Foto: ukjent.)

Med piggdekk kan du bruke sykkelen om vinteren, men pass deg likevel på glatta!

Det kan være greit å ha sykkelforhandleren i nærheten. Her foretar Knut Ivar Christensen, som driver Reidar Christensen AS i Tvedestrand, noen justeringer på sykkelen til Tom Scheen.

Hans Petter Gangdal avbrøt hagearbeidet for å ta en prøvetur på el-sykkel. Charlie løper ved siden av og passer på.

Guttorm Eskild Nilsen med sin nye Raleigh Dover Impulse i april 2015. Sykkelen har motoren i kranken (ved pedalene) og batteri på 17 Ah. Rekkevidden med fulladet batteri er drøye 60 km på vanlig sørlandsk landevei med en syklist som veier litt over 100 kg. (Foo: Tom Scheen.)

På søndagstur til Apallen utenfor Sagesund, traff jeg Nils Kåre Fosstveit som prøvesyklet den nye Raleigh'en min. I likhet med de fleste andre som forsøker el-sykkel for første gang, ble han begeistret. (Foto: Lara Fosstveit.)

Tvedestrands ordfører Jan Dukene var en av over hundre personer som var på el-sykkeltreffet jeg arrangerte på Nes Verk 15. april 2015. Som man ser, syntes han det var moro!

El-sykkeltreffet på Nes Verk 15. april 2015 ble dekket av Tvedestrandspostens redaktør Marianne Drivdal. Hun sparte ikke på plassen da hun laget reportasjen.

(Faksimile fra Tvedestrandsposten.)

Tvedestrandspostens redaktør Marianne Drivdal legger ut på sin første el-sykkeltur.

Tom Scheen er ofte å se på el-sykklen, en kombimodell med motoren i forhjulet og batteriet i ramma under setet. (Skjult på bildet.) Kurv eller sykkelveske er et must.

Klar for sykkeltur med rednings-vest og draft på pakkebæreren.

Lindsay Sanner holdt på med veioppmåling mellom Gjeving og Tvedestrand våren 2015, da hun benyttet anledningen til å få sin første el-sykkeltur.

Lindsay er for øvrig store deler av året i Kenya, hvor hun gjør en stor innsats for at barn skal få skolegang.

Det er fullt mulig å sykle oppoverbakke mens du sitter godt på setet, holder en hånd på styret og bruker den andre til å snyte deg med.

(Foto: Raimond Oseland.)

Et ganske velbrukt sete på Sandøya. Det hadde nok sine glansdager en stund før el-sykkelen kom på banen.

Fornuftige el-sylister bruker hjelm. Her sørger Per Mostad for at sikker-hetsutstyret er forsvarlig festet, før kona Wenche legger ut på prøvetur.

Tekst og bilder må ikke gjengis uten tillatelse.

Ansvarlig for sida: Guttorm Eskild Nilsen.

Adresse: Bergendalshøgda 30, 4912 Gjeving. Telefon: 911 34 762. E-post: guttorm@guttormnilsen.com Hjemmeside: www.guttormeskildnilsen.no