Avisomtale

15. april 2015 arrangerte jeg el-sykkeltreff i Tvedestrand. Jeg håpet at det skulle komme 30 - 40 personer for å høre om el-sykler, og prøvesykle. Det kom over 100 personer! Tvedestrandspostens redaktør Marianne Drivdal laget en helsides reportasje.

Som pressemann av den gamle skolen, er jeg ikke begeistret for gratisaviser. Jeg sendte likevel en pressemelding med bilde til en av gratisavisene i distriktet. Den ble satt ordrett på trykk, og jeg fikk god respons.

Annonser er viktige for å informere om dato og klokkesett. Jeg hadde på trykk tre slike teasere i forkant av hovedannonsen for el-sykkeltreffet.

I mai 2015 arrangerte jeg el-sykkeltur på Sandøya i Tvedestrand kommune. Over 20 personer så annonsen og ble med på turen.

Etter at jeg hadde sendt et par bilder av Bøylefoss bru til Agderpostens Sideblikk og hadde nevnt el-sykkel i en bisetning, ringte journalist Irene Hegge Guttormsen og surte om hun kunne intervjue meg.

Resultatet ble et fint el-sykkeloppslag mandag 10. august 2015. Jeg fikk også fram at det går an å reise seg igjen etter å ha vært nede for telling på grunn av depresjon. Det er et like viktig budskap.

El-sykkel er godt stoff

Jeg ivrer for at flest mulig mennesker skal oppleve gleden ved å el-sykle. Informasjon og mediekontakt er svært viktig.

 

Oppslag i avisene er som oftest resultat av målrettet arbeid. Gode pressemeldinger og bilder gir uttelling. Som mangeårig journalist og redaktør har jeg et fortrinn, men får ingen særbehandling.

 

Hvis du vil vite mer om hvordan du kan gjøre for å få avisomtale, kan du gå inn på hjemmesida mi: www.guttormeskildnilsen.no.

Da jeg skulle arrangere el-sykkeltreff i Tvedestrand våren 2015, slo det meg at jeg kunne invitere ordførerne i østre del av Aust-Agder.

De svarte entusiastisk ja alle sammen, og jeg vinklet en pressemelding på ordførerne.. Jeg fikk full klaff og nesten en helside i Tvede-strandsposten. Jeg sendte flere bilder sammen med presse-meldingen. De ble tatt av Tone Heggelund, tidligere nabo og dyktig amatørfotograf.

Raymond Oseland, som er "el-sykkelsjef" i Kristiansand kommune, sa ja til å fortelle om sine erfaringer i arbeidet med å få kommuner til å gå til innkjøp av el-sykler. Mai 2015.

Leserinnlegg er en god måte å få fram informasjon. Jeg anbefalte ordfører Jan Dukene i Tvedestrand å kjøpe inn et par el-sykler til bruk for de ansatte. El-syklisten på bildet er min gode nabo Gudmund Heggelund, som stadig er på farten.

Jeg inviterte frivillighetskoordinator Derek Mann i Arendal kommune med på el-sykkeltur på Sandøya 2. mai 2015, og han hadde med seg en av el-(dre)syklene.

Tvedestrand Frivilligsentral hadde bestilt to slike sykler, og jeg skrev referat fra turen for å skape blest om innsamlingen av penger til syklene.

I juni 2015 var Abid Raja, stortingsrepresentant for Venstre, innom Tvedestrand på sin sommerferd fra Lindesnes til Nordkapp. Venstres lokallag mønstret syklister fra Tvedestrand og Omegn Sykkelklubb (TOSK).

Fra Arendal kom Derek Mann med eldresykkelen, og Derek og Arne Bjørnstad fikk en sentral plassering i Tvedestrandspostens bilde fra begivenheten.

Hyggelig omtale på Agderpostens sisteside, Sideblikk, etter høstturen til Treungen søndag 20. september 2015. Til sammen 22 syklister deltok på turen.

Agderposten spanderte god plass på forhåndsomtale av turen til Treungen 20. september 2015.

Det koster en del å annonsere i avisene, men det er nødvendig. Tvedestrands-posten laget en fin annonse for høstturen til Treungen i september 2015. Den stod på trykk to ganger

En såkalt "teaser" som stod på trykk i tre utgaver av Tvedestrandsposten før hovedannonsen kom.

Tekst og bilder må ikke gjengis uten tillatelse.

Ansvarlig for sida: Guttorm Eskild Nilsen.

Adresse: Bergendalshøgda 30, 4912 Gjeving. Telefon: 911 34 762. E-post: guttorm@guttormnilsen.com Hjemmeside: www.guttormeskildnilsen.no